Platforma de tranzactionare Metatrader este o aplicatie software dezvoltata de compania MetaQuotes folosind linbajul de programare MetaQuotes Language. Platforma este raspandita la scara larga printre traderi, permite crearea strategiilor de trading cu aplicatie pentru pietele CFD, futures si Forex. Limbajul de programare MQL 4 este utilizat pentru scrierea de indicatori, indicatori personalizati, script-uri, librarii si sisteme automate de trading ( expert advisors ).

In functie de broker, platforma Metatrader are din start o serie de instrumente de tipul indicatorilor si indicatorilor personalizati gata instalati, dar in afara acestora, pe internet se mai gasesc foarte multi alti indicatori si poate strategia ta are nevoie de unii din ei. De aceea in ce urmeaza am sa prezint etapele de parcurs pentru a implementa acesti indicatori in paltforma ( stiu ca pentru cei avizati pare stupid de simplu, dar cei incepatori se poate sa aiba probleme de implementare ).

  1. Am gasit pe internet indicatorul cautat si facem download in fisierul ” indicators ” care se afla in fisierul ” experts ” situat in directorul in care se afla instalata platforma. Ceva de genul: C:\Program Files\MetaTrader\experts\indicators si acolo in fisierul indicators facem download.
  2. Dupa aceea verificam extensia indicatorului: daca este fisier de forma (.ex4 ) executabil este in regula, iar daca are forma (.mql) deschidem din bara de instrumente de sus a platformei Tools – MetaQuotes Language Editor ( sau apasam F4 ). In fereastra noua care apare apasam butonul ” compile ” situat in partea de sus in centru si astfel indicatorul va fi compilat si pregatit pentru a fi atasat platformei. Dar de cele mai multe ori paltforma face acest lucru in mod automat atunci cand fisierul .m44 este folosit prima oara.
  3. Daca avem platforma deschisa o inchidem, apoi o deschidem din nou si suntem gata, avem si noul indicator care mai trebuie doar pus pe grafic.
  4. Din bara de sus a platformei alegem Tools – Insert – Indicators – Custom indicators unde vom cauta indicatorul care ne intereseaza si il atasam pe grafic. Daca este nevoie sa schimbam parametrii lui vom tine mouse-ul pe indicator si click dreapta ni se va deschide fereastra cu proprietati unde putem modifica ceea ce dorim.
    mt4 indicatori tutorial

    O alta modalitate de inserare pe grafic daca avem in partea stanga jos pusa fereastra de navigator: vom gasi custom indicators ce deschide lista din care ne alegem indicatorul pe care tocmai l-am instalat.

mt4 indicatori personalizati